Airbnb reviews: hier moet je als verhuurder op letten

10 Mrt 2017

Airbnb heeft sinds kort zijn reviewmodule op de site verder uitgebreid waarbij gasten hun beoordeling uitvoerig kunnen toelichten. Dit is een win-win situatie zodat zowel de gast als de airbnb-host weet waar hij aan toe is.

Bereid je goed voor

Na afloop van het verblijf ontvangt de bezoeker een review-verzoek en komt vrijwel ieder aspect van de airbnb-ervaring aan de orde. Zorg daarom dat je op vrijwel elk onderdeel goed bent voorbereid. Zo zijn nauwkeurigheid, communicatie, hygiëne en gastvrijheid de belangrijkste onderwerpen waar jij goed op moet scoren.

Feedback

Hoewel je hier als airbnb-host flink door de mand kan vallen – dit gebeurt alleen als jij je als host niet goed voorbereid – is de nieuwe aanpak juist een mooie manier om feedback te verzamelen en krijg je op die manier een uitstekende kans om jouw tekorten goed te maken. Krijg je te horen dat de kussens in de slaapkamer muf ruiken? Dan is dit het juiste moment om deze te vervangen om een vijf-sterren review in de toekomst te vergaren.

Persoonlijke aandacht

Een goede eerste indruk achterlaten is essentieel. Daarbij speelt informatie-voorziening een belangrijke rol, maar een stukje persoonlijke aandacht is minstens net zo belangrijk.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan