Airbnb schoonmaak tips

21 May 2016

Als je je woning verhuurt is het wel aan te raden deze schoon achter te laten. Gebruik deze Airbnb schoonmaak tips voor de ideale voorbereiding.

Neem de tijd

Grondig schoonmaken vergt een behoorlijke inspanning en wordt al snel onderschat. Verhuur je vaker je woning, zorg dan wel dat je voldoende tijd hebt om de woning weer spik en span te krijgen. Overdrijven is niet nodig maar reserveer zeker een een dagdeel voordat de volgende gasten op de stoep staan. Als je een vies huis achter laat zijn ze namelijk zo weer vertrokken.

Schone handdoeken en linnengoed

Als het gaat om hygiene is men al vrij snel kritisch. Een vlek op de lakens of een vieze handdoek kan een extreem slechte indruk achterlaten, en dat is nou net wat je wil voorkomen. Een pluspunt voor in de badkamer is om shampoo, douchegel en zeep achter te laten en vergeet niet de badmat.

Maak de keuken kook klaar

Zorg ervoor dat de keuken ready-to-use is.  Laat geen kruimel achter, ruim de vaatwasser uit, maak de oven schoon, controleer dat de glazen en borden schoon zijn en breng die paar lege wijnflessen die daar al dagen staan naar de glasbak aan het einde van de straat.  Laat ook een leuk (engels) kookboek achter zodat de gast inspiratie kan opdoen.

Van de vloer eten

Amsterdam is een echte muizenstad. Daag deze onschuldige grijze wezentjes niet uit door een vuile vloer met etensresten achter te laten. Stofzuigen en dweilen doet wonderen. Check bij de supermarkt een sopje wat ook frisse geur achterlaat zodat de woning fijn ruikt als de vakantiegast de kamer komt binnenwandelen.

Kies je voor 60DAYS, dan zorgen wij ervoor dat je weer in een schone woning thuis komt. Ook kan je ervoor kiezen dat wij de woning vooraf schoonmaken.