Airbnb verhuur in Amsterdam. Hoe begin je?

20 Jun 2016

Je hebt ongetwijfeld het nieuws meegekregen. Airbnb is superhot in Amsterdam. Tot nu toe vond je het wel best zo. Airbnb klonk nog een beetje exotisch. Nu je realiseert dat talloze boekingen afgelopen jaar hebben plaatsgevonden in de hoofdstad ben je toch benieuwd. Maar hoe begin je met Airbnb verhuur? En waar moet je op letten?

De Basis voor Airbnb verhuur

Het verkrijgen van de juiste informatie is essentieel als je kiest voor vakantieverhuur. De gemeente Amsterdam helpt je hier graag bij en heeft de belangrijkste voorwaarden opgesomd op hun site. Belangrijk is dat je toestemming moet krijgen van jouw VVE of huiseigenaar om je huis beschikbaar te stellen voor Airbnb verhuur. Huur je sociaal? Dan is het nu nog niet mogelijk om je woning tijdelijk af te staan. Wel heeft woningcorporatie de Key plannen om dit te testen en staat burgemeester Eberhard van der Laan hier voor open. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Kijk om je heen voor inspiratie en verbeter

Als jouw woning in aanmerking komt voor Airbnb verhuur dan begint het pas. Hoe pak je het aan? Misschien ben je wel de eerste van je vriendenkring die de stap maakt om je huis of appartement te verhuren. Toch zal je versteld staan hoeveel woningen in jouw omgeving voor Airbnb beschikbaar worden gesteld. Check de vakantieverhuursite en doe inspiratie op bij het appartement van je buren of elders in de wijk. Hebben zij twee foto’s per kamer? Zorg er dan voor dat jij er minstens drie upload. Is hun introductie lang? Maak jouw introductie dan aantrekkelijker (dit hoeft niet persé langer). Het is essentieel dat jouw Airbnb-pagina eruit springt om het maximale uit Airbnb te halen. Geef je huis een persoonlijk tintje en verdiep je in de gast die jouw pagina komt bezoeken. Realiseer je dat het omschrijven van de omgeving net zo belangrijk is.

Overlaten aan 60DAYS. Niet de lasten, wel de lusten

Onderschat het echter niet. Bij het verhuren van je woning via sites zoals Airbnb komt veel kijken. Je hebt een ijzersterk profiel nodig en moet altijd snel en adequaat reageren, de concurrentie is werkelijk moordend. En veel moeite doe je soms voor niets als een potentiële gast het laat afweten. Tijdens de verhuurperiode ben je ook het aanspreekpunt en moet je er altijd voor hen klaar staan.

Heb je airbnb-hulp nodig of wil jij het Airbnb management liever aan ons overlaten? Neem dan contact met ons op.