Airbnb Zakelijk: richt je vakantiewoning in op de zakelijke reiziger

21 Mar 2016

Steeds meer zakenmensen bezoeken Amsterdam. Met een tekort aan hotelkamers is vakantieverhuur een logisch gevolg. Het is dan ook aan te raden jouw vakantiewoning zo Airbnb zakelijk proof te maken voor de zakelijke reiziger.

Toename zakenmensen Amsterdam

Het aantal zakelijke overnachtingen is het afgelopen jaar met ruim 3 procent gestegen. Dit kan te maken hebben met de aantrekkende economie maar heeft mogelijk ook te maken met de vele (hoofd)kantoren die Amsterdam rijk is. Zo zijn Vodafone, Shell, Philips en Sony gevestigd in de hoofdstad, maar ook relatief nieuwe spelers met een internationaal karakter zoals Netflix en Adyen zijn hier te vinden. Airbnb biedt de ultieme oplossing voor vele zakenreizigers en de vakantieverhuursite stuurt hier dan ook op aan door bedrijven Airbnb voor zaken aan te bieden. Meer dan 1000 bedrijven maken hier inmiddels al gebruik van.

Tips om je woning in te richten voor de zakelijke reiziger

Wil je de woning geschikt maken voor zakenmensen? Je huidige inrichting hoef je heus niet rigoureus overhoop te gooien. Wel is het handig om je te verdiepen in de gast die niet enkel Amsterdam komt bezoeken om de vele musea af te struinen maar eventueel ook in jouw woning een paar uur moet kunnen werken, een goede werkbare omgeving is dus zeer belangrijk.

Laptop-vriendelijke werkomgeving

Een goed bureau – of eettafel dat kan worden gebruikt als bureau – is zeer wenselijk. Een comfortabele stoel hoort daar vanzelfsprekend bij.  Tip: laat op het bureau een pen en post-it blokje achter. Dit kan altijd van pas komen.

Stabiele Wifi

Een stabiele Wifi omgeving is essentieel. Er is niets zo frustrerend als een internetverbinding die telkens wegvalt. Een slechte Wifi verbinding kan een slechte ervaring opleveren en je zit uiteraard niet te wachten op een negatieve review

Printer

Ze bestaan nog en zijn in sommige gevallen een echte lifesaver: of het nu gaat om vliegtickets uitprinten of enkele belangrijke zakelijke mails die je wil kunnen tonen.  Heb je een printer in gebruik? Plaats dan een korte instructie hoe deze is aan te sluiten aan je laptop.

Strijkijzer en strijkplank

Iedereen wil altijd goed voor de dag komen. Een gekreukt overhemd maakt geen goede eerste indruk. En genoeg tijd is er vaak niet om even naar de stomerij te gaan. Een strijkijzer is een absolute must om in huis te hebben.  Dit geldt ook voor hangers zodat de gast eventueel zijn pak(ken) netjes kan ophangen.  De zakelijke reiziger is niet per sé een man, een fohn mag dan ook niet in de woning ontbreken.  

60DAYS

Heb je airbnb-hulp nodig of wil jij het Airbnb management liever aan ons overlaten? Neem dan contact met ons op.