Amsterdam Noord – Absolute aanrader voor de Airbnb-gasten

12 Jun 2016

Over Amsterdam Noord is al veel gezegd en geschreven. De van oorsprong volkse buurt heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. “Noord gestoord” geldt allang niet meer. Het is juist dé plek om jouw gasten naartoe te sturen. Adviseer dan ook het volgende: “neem de pont en ga er op uit”.

Buiksloterweg

Voor de snelste route naar Noord vanaf het centrum neem je de pond vanaf centraal station naar Buiksloterweg. Je vaart op het filmmuseum Eye af en de nieuwe A’Dam toren. Deze twee trendy hotspots zijn alleen al het bezoeken waard. Bereid de gasten echter wel op de Amsterdamse prijzen. Een bezoekje A’Dam is niet bepaald goedkoop. Vanaf 17 euro mag je een kijkje nemen vanaf de bovenste verdieping. Zin in een leuke avond met muziek? Check dan de agenda van het Tolhuis.   

NDSM-terrein

Vanaf centraal station kan je ook eenvoudig het pondje pakken naar het NDSM terrein. Dit stukje Noord heeft zijn industriële karakter behouden en wordt beschouwd als de culturele hotspot van Amsterdam. Regelmatig zijn er festivals of events te vinden in de NDSM werf. In deze imposante hangar werden vroeger schepen gebouwd. Wie zich eenmaal op het terrein bevindt moet zeker een kijkje nemen bij stadstrand Pllek en café Noorderlicht waar ook veel culturele avonden worden georganiseerd. Beide zijn ideale locaties voor een drankje en een hapje.

Amsterdam Noord met de fiets

Eigenlijk is er maar één goede manier om Noord te ontdekken. En dat is met de fiets. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag is er de Pekmarkt, een gezellige markt waar ook starters zonder vergunning hun producten kunnen aanbieden. Op de Pekstraat is ook de Soepboer te vinden, ideaal voor een stevige lunch.  Ben je een echte bierliefhebber? Ga dan naar brouwerij Oedipus. Deze verborgen brouwerij is gelegen naast de Kromhouthal. Proef de speciaaltjes zoals Mama, Mannenliefde, Dodo of de Gaia. Tip: je kan je eigen eten meenemen en naast de brouwerij is de Foodmarkt te vinden die heerlijke pizza’s voor je klaarmaakt. Liever een goed restaurant? Die zijn er voldoende. Probeer eens Hotel Goudfazant aan de kade: betaalbaar, origineel en zeer goed eten.