Bed and Breakfast Of vakantieverhuur in Amsterdam? Wat is het verschil?

08 Nov 2016

Bed and Breakfast en Vakantieverhuur zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Toch is er een groot verschil. Wil je weten wat het beste bij jouw profiel past? Lees dan snel verder.

Vakantieverhuur 

Vakantieverhuur is een trend in onze hoofdstad dat enorm is toegenomen door partijen zoals Airbnb en Wimdu die volop meeprofiteren van de deeleconomie. Ben je huiseigenaar of huur je in de particuliere sector? Dan mag je van de gemeente tot 60 dagen per jaar jouw woning verhuren aan toeristen. Hiervoor moet je wel toestemming  vragen aan je huisbaas of Vereniging van Eigenaren. Het verhuren van je woning is een eenvoudige manier om een extra centje te verdienen en ideaal als je toch van plan bent om op vakantie te gaan.  Vakantieverhuur in Amsterdam is vooral populair bij studio’s of twee/drie kamer appartementen.

Om het nog aantrekkelijker te maken voorziet 60DAYS de boeking, het contact met de gasten en betaalt je vooraf uit zodat je met een mooi bedrag op vakantie kunt gaan.

Bed & Breakfast

Bij het runnen van een Bed and Breakfast deel je een deel van de woning met de potentiële gasten. Er zijn maximaal vier personen per nacht die mogen verblijven. Het aanbieden van ontbijt is niet verplicht, dit is uiteraard wel mogelijk. Heb je een extra kamer over of een zolder die je niet of nauwelijks in gebruik neemt en vind je het leuk om internationaal publiek over de vloer te krijgen? Dan is Bed and Breakfast jou op het lijf geschreven. Bij het runnen van een Bed & Breakfast ben je niet gelimiteerd aan 60 dagen verhuur wel moet je je aanmelden bij de gemeente. Alle voorwaarden waar je aan moet voldoen kun je terugvinden op deze pagina.


Wil je het liever aan ons overlaten? Daar hebben we veel ervaring in en doen we graag voor je. Wij selecteren de juiste gasten,  verwelkomen ze met een verrassingspakket en voorzien ze van linnengoed en schone handdoeken. Ons team staat bovendien 24/7 paraat bij eventuele calamiteiten
.