De Amsterdamse Wildernis op 15 minuten van het centrum

23 Sep 2017

Een mooie wandeling door de wildernis is dichterbij dan je zou denken. Op een fietsafstand van 15 minuten vanaf de Jordaan heb je al kans op het spotten van wild in de ongerepte natuur. Schitterende vogels zoals de kleurrijke ijsvogels nestelen hier, je kan bramen plukken – okay, officieel is dit niet toegestaan – en je hebt kans op het spotten van de immens grote Schotse Hooglanders, het kan hier allemaal.

De Lange Bretten

Natuurgebied de Lange Bretten ligt verscholen achter station Amsterdam Sloterdijk en biedt vele mooie wandelpaden. Vanaf het Westerpark volg je het gelijknamige Brettenpad wat je uiteindelijk naar de Amsterdamse veenwildernis zal leiden. Dit is de plek waar je heerlijk tot rust kan komen en urenlang kan struinen in het laatste stukje ruige natuur in de hoofdstad.

Voor de vroege vogels

Heb je Airbnb bezoek over de vloer, geef ze dan het advies mee om er vroeg op uit te trekken om de kans te vergroten om oog in oog te staan met de vos. Je kan ze ook vertellen dat de Bretten vroeger werd vermeden omdat het een populaire ontmoetingsplek was in de avond in het criminele circuit. Een deel van de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur zou hier ook hebben afgespeeld.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan