De pareltjes van Amsterdam-Oost. Dit zijn ze.

18 Apr 2016

In Amsterdam-Oost is vakantieverhuur de afgelopen periode flink toegenomen. Airbnb heeft hier een groot aandeel in. Rondom het Oosterpark is genoeg te beleven. Het park zelf ondergaat ook een behoorlijke metamorfose. Hieronder lees je de hotspots voor jouw gasten.  

Beukenplein

Het is één van de meest populaire plekken op vrijdagavond in Amsterdam Oost, het Beukenplein. Met  bars als Bukowski kan je het wel even uithouden als je een biertje, wijntje en een paar goede beats kan waarderen. Wil je het liever iets minder ruig? Wijk dan uit naar Henry’s bar – ook te bereiken vanuit Bar Bukowski-  waar een heerlijke cocktail op je staat te wachten. Op steenworp afstand liggen Smoking Barrels en café Maxwell waar je kan bijkomen op het relaxte terras. Of probeer de Biertuin op een loopafstand van nog geen vijf minuten. Ook kun je bij laatst genoemde drie cafés naast je speciaalbiertje een heerlijk hapje eten.

Artis

Een leeuw verwacht je niet snel aan te treffen op 10 minuten loopafstand van het Rembrandtplein. Toch kan je oog in oog komen te staan met de koning van het dierenrijk. Artis is een leuke dierentuin in de stad en zeker geen tourist-trap. Onderdeel van Artis – en naast het park – is Micropia, een onbekende wereld van onzichtbare wezentjes waar iedereen mee te maken heeft. Hoewel je ook hier een apart toegangskaartje voor moet betalen is het microbenmuseum zeker de moeite waard.

Brouwerij ‘t ij

Amsterdams trots. Dat kun je wel zeggen over het bier wat hier wordt gebrouwen. Bij Brouwerij ‘t ij kan je genieten van een rondleiding in de Molen en – minstens zo belangrijk – van de diversiteit aan speciaalbier die ze hier bereiden. Het proeflokaal kent een knusse sfeer met talloze “Lonely Planet- bezitters” en is dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur geopend.   

Hoogstaand dineren

Voor een uitgebreid diner verwijs je de gasten naar Wilde Zwijnen. Wel is het aan te raden om van te voren even te reserveren. Om de hoek is het gezellige Badhuis waar je voorafIs Wilde Zwijnen toch vol? Dan is het Volkshotel een goed alternatief. Hoewel het eten minder spannend is, maakt het uitzicht op de 7e verdieping meer dan goed. Deze skybar is bovendien prima betaalbaar ten opzichte van andere A-locaties in de stad.

Roest

Roest is een bijzondere plek waar alles kan, mag en samensmelt. Het heeft een stadstrand, er worden regelmatig exposities en culturele markten georganiseerd maar Roest is bovenal een schitterende horeca locatie met een sfeervol en industrieel karakter.  Dit is één van Amsterdams “best kept secrets” waar je in de zomer tot in de late uurtjes kan genieten bij het kampvuur.