De vier redenen waarom Airbnb zo succesvol is in Amsterdam

23 Oct 2015

Het gaat goed met Airbnb in Amsterdam. De vakantieverhuur site liet weten dat het in de hoofdstad een omzet verwacht van 110 miljoen euro voor 2015. Met de deal die de gemeente eerder dit jaar sloot met het bedrijf kan het rekenen op een bedrag van 5.5 miljoen aan  toerisme-belasting. Meer dan 66 procent van de verhuurde woningen in Nederland zijn afkomstig uit Amsterdam. Maar hoe komt het dat Amsterdam de ideale stad is voor de Airbnb gast? Hieronder de belangrijkste argumenten.

1. Enorm veel aanbod en meer spreiding

Amsterdammers zijn ondernemers. De start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond. En als er één ding is waar de Amsterdammer goed in is, dan is het wel het benutten van de deeleconomie. Deel initiatieven zijn er in overvloed, ook in de woningsector is dat het geval. Steeds vaker verhuurt men zijn woning. Met duizenden accommodaties in de binnenstad is er volop aanbod voor de toerist. Volgens het Parool voert Airbnb momenteel een campagne om Amsterdammers enthousiast te maken om vooral buiten het centrum hun woning tijdelijk te verhuren.

2. Contact met een “local”

De grachtengordel, het Rijksmuseum, het liberale drugsbeleid en de “Red Light District”. Amsterdam staat behoorlijk op de kaart en iedereen vormt wel een mening over de hoofdstad van dit koude kikkerlandje.  Kloppen de verhalen? Zijn de vrouwen echt zo mooi?  Er is maar één manier om hier achter te komen. Het aan den lijve ondervinden.Via Airbnb is het zelfs extra leuk omdat je ook in contact komt met een local wat een behoorlijk toegevoegde waarde kan geven. Zo kun je letterlijk een kijkje nemen in de “Amsterdamse” keuken

3. Goed alternatief voor een Hotel

Je kent ze vast wel. De “cheap flights” dankzij Easy-Jet, Ryanair of Transavia. Een vlucht is vliegensvlug geboekt, pas hierna volgt de oriëntatie. Al snel wordt duidelijk dat je voor een gemiddeld hotel flink in de buidel moet tasten. Niet het perfecte scenario voor de slimme reiziger. Airbnb biedt hierbij de ideale uitkomst voor een “short vacation” in Amsterdam.

4. Evenementen

Met het Amsterdam Dance Event achter de rug lijkt het festivalseizoen erop te zitten. Niets is minder waar want Amsterdam gaat vrolijk verder op het gebied van cultuur en festiviteiten. Iedere maand is er wel reden voor een feestje. Volgende maand vindt IDFA plaats, het toonaangevende documentaire filmfestival. Ook start op 28 november het Amsterdam Light Festival in de historische binnenstad, wat voor velen een reden zal zijn om de hoofdstad te bezoeken.