Dit zijn de meest gestelde vragen aan de Airbnb-hosts in Amsterdam

13 Feb 2019

Om jouw aanstaande Airbnb-gasten zoveel mogelijk te ontlasten kan je ze extra informeren door antwoord te geven op de meest gestelde vragen en deze in de unieke beschrijving toevoegen op jouw Airbnb-pagina. Hieronder tref je de meeste gestelde vragen aan.

Wanneer ontvang ik de Check-in informatie?

Veruit de meest gestelde vragen gaan over de checkin van de Airbnb. Hoe zit het met de sleutels en wanneer zijn de gasten welkom. Het is handig om hier algemene regels voor te hebben, bijvoorbeeld vanaf 15.00 uur zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Als de accommodatie definitief geboekt is, informeer dan de bezoekers zo snel mogelijk over het in- en uitchecken van de woning. Een follow up mail of sms vlak voor het verblijf is uiteraard een absolute must.

Een tip voor een goed restaurant in de buurt of leuk café

De charme van Airbnb is het verkennen van de lokale hotspots. En wie beter kan jou hierover adviseren dan de gastheer of gastvrouw zelf. Precies. Jij dus. Het is niet de bedoeling alleen voor de woning te zorgen maar er wordt ook van je verwacht dat je de leuke hotspots kent. Geef dan vooral de leukste Amsterdamse lokale tips die niet in de lonely planet zijn terug te vinden.

Kan je parkeren met de auto of zijn er fietsen beschikbaar bij de accommodatie?

Dat parkeren voor de deur niet gratis is in Amsterdam ligt voor de hand. Toch zijn er uitzonderingen, goed om dit altijd aan te geven. Wellicht zijn er handige tips voor een P&R bij jou in de buurt. En heb je toevallig fietsen te huur? Zeker de moeite waard om dit te vermelden.

Zijn er handdoeken en beddengoed beschikbaar?

Als host kan je dit het beste aanbieden. Wel zo hygiënisch en professioneel. Dit zal voor iedereen fijn zijn om te lezen als dit in de beschrijving wordt bevestigd.

Waar kan ik mijn bagage opslaan als ik eerder aankom?

Veel bezoekers komen eerder dan de gewenste check-in of vertrekken pas laat in de avond terwijl de check-out in de ochtend moet plaatsvinden. Ideaal natuurlijk om nog even wat van de stad te zien. Maar niemand zit er op te wachten om te zuilen met tassen of koffers in de stad. Vermeld in je omschrijving of het mogelijk is om de tassen tijdelijk op te slaan of locaties in Amsterdam waar dit het beste kan. .

Heb je interesse om je woning te verhuren of heb je een vraag?

Contact ons