Droomvakantie Yucatan, Mexico

20 Apr 2018

Droomvakantie Yucatan, Mexico

De horrorverhalen over drugskartels en de aankondiging dat “Narcos” seizoen 4 in Mexico zal afspelen maakt het land van de cactus en Speedy Gonzales niet meteen de nummer 1 go-to bestemming van dit moment. Wat velen echter niet weten is dat er genoeg plekken zijn die als superveilig kunnen worden beschouwd. De regio Yucatan is namelijk minstens zo veilig als een gemiddelde Europese vakantiebestemming. Alleen heeft Yucatan nét iets meer te bieden, en dan hebben we het over de Maya ruines, de turquoise heldere zee met z’n bountystranden en de zeeschildpadden die hier rond dobberen.  

Cancun

Kies je voor het unieke Yucatan dan kan je het beste vliegen op Cancun, dit kan rechtstreeks met Tui of met een overstap met diverse vliegtuigmaatschappijen. Cancun is voor veel Amerikanen een feestbestemming met mooie strandjes, maar zoek je het iets verder op dan zijn er genoeg unieke plekjes waar je de onderwaterwereld in alle rust kan ontdekken, tropische en kleurrijke zwemmende wezens zijn er in overvloed en bovendien kan je er goedkoop en veilig reizen met de ADO-bus of de knusse colectivos.

Walvishaaien en Cenotes

Wil je het helemaal goed aanpakken in de Caribische zee, ga dan tussen mei en september die kant op. Dit is het seizoen van de walvishaai, en je kan je geen grotere vriend voorstellen. Het imposante dier zwemt snel maar is goed vindbaar dankzij de vele tourorganisatie, voornamelijk in Playa Mujeres en Holbox. Een andere leuke bezigheid in Yucatan is op zoek gaan naar de vele magische Cenotes.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan