Een extra warm welkom voor jouw Airbnb-bezoek

27 Feb 2018

Februari,maart en april zijn niet de meest warme maanden van het jaar. Toch lijkt Amsterdam daar niet de dupe van te worden op het gebied van toerisme. Met pasen en Koningsdag kunnen we weer veel Airbnb bezoek verwachten.  De kans op zon is aanwezig en een zonnebril heeft jouw gast zeer waarschijnlijk wel in zijn tas zitten maar iets minder is hij voorbereid op de Amsterdamse kou. Wat kan jij hier aan doen?

Weerbericht

Stuur een paar dagen voor aankomst een kort bericht met de weersverwachting. Wordt het wat kouder? Dan weet de gast dat hij zijn korte broek thuis kan laten en die extra trui aan bagage mee moeten nemen.

Extra koude dagen

Stel voor de zekerheid handschoenen, een sjaal en een muts beschikbaar voor jouw Airbnb-gasten tijdens extra koude dagen. Een paraplu is ook geen overbodige luxe als je weet dat het gaat regenen want slecht weer gecombineerd met een slechte voorbereiding kan zomaar invloed hebben op de (prettige) Airbnb beleving.

Thermostaat

Natuurlijk ben je gebaat bij een prettig verblijf in jouw vakantiewoning. De juiste temperatuur is daarbij essentieel. Leg in het kort uit hoe de thermostaat werkt. Met een slimme thermostaat – zoals een Nest – heb je hier zelf natuurlijk ook invloed en controle op.

Slaapkamer

Zorg dat de woning, en met name de slaapkamer, goed is geïsoleerd. Een kleine investering (denk aan tochstrips) kan een boel schelen. Leg in de slaapkamer ook een paar extra warme dekens neer om altijd een goede en warme nachtrust te kunnen garanderen.

Tips voor de superhost

Wil je het het helemaal goed aanpakken? Zorg dan dat jouw bezoek tijdens de extra koude dagen zijn eigen pot thee, koffie, chocomel, cup a soup of misschien zelfs Glühwein kan bereiden.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan