Fietstips voor jouw Airbnb-bezoek in Amsterdam

10 Sep 2016

De fiets is een graag geziene gast in Amsterdam. De tweewieler is dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld van de hoofdstad. De kans dat jouw Airbnb-gast er een dag op uit trekt met de bici is dan ook levensgroot.

Stel je fiets beschikbaar

Bij het verhuren van je woning kan je jouw fiets(en) beschikbaar stellen aan de gasten. Dit maakt het voor de potentiele gast extra aantrekkelijk om voor jouw appartement te kiezen. Geef dit dan ook duidelijk aan bij de omschrijving van je airbnb profielpagina.

Fietstips in een fietscultuur

Niet iedereen is gewend om dagelijks op de fiets te stappen. En al helemaal niet in een chaotische stad en suïcidaal-ogend fietsende menigte. Van de foodora-bezorger, bakfietsmoeder tot de onoplettende student met een glaasje te veel op: bijna alle Amsterdammers zijn schuldig aan deze hectiek. Wijs de gast dus vooral op de gevaren en geef ze enkele tips mee hoe ze de dag kunnen overleven op de tweewieler. Want jij hebt er ook geen belang bij als de fiets beschadigd of helemaal niet terugkomt. Check hier voor inspiratie voor fietstips in Amsterdam

Fiets huren

Ben je enorm gehecht aan die schitterende “VanMoof” van je en heb je geen extra omafiets voor de deur geparkeerd? Dan is het uitlenen van je fiets aan het Airbnb gezelschap misschien geen goed idee. Heel begrijpelijk. Wel kan je de bezoeker helpen om tijdelijk aan een fiets te komen.  Zoek uit waar hij of zij een fiets kan huren bij jou in de buurt of verwijs naar sharing bike platformen zoals spinlister.