Heeft de Hotelstop in Amsterdam een gunstig effect op Airbnb?

19 Dec 2016

Ieder jaar neemt het aantal hotelkamers in Amsterdam flink toe. In 2016 nam dit aantal zelfs met 2100 kamers toe ten opzichte van het jaar ervoor. Hier was niet iedereen blij mee.

Hotelstop Amsterdam

Naar aanleiding van de enorme toename heeft de gemeente Amsterdam besloten dat er geen nieuwe hotels meer mogen worden geopend in de stad. Dit geldt voor de stadsdelen Centrum, West en een deel van Amsterdam Oost. Dit is in overleg besloten met de deelgemeenten. Een nieuw logement verzoek voor een hotel zal vanaf 1 januari 2017 niet meer worden geaccepteerd.

Uitzondering

Wel is afgesproken dat er ruimte is voor uitzonderingen: innovatieve hotels die een behoorlijke meerwaarde kunnen vormen voor de gemeenschap kunnen echter wel een verzoek indienen. Het stadsdeel, in overleg  met de gemeente, kan hier eventueel een uitzondering voor maken.

Tijdelijk verblijf Amsterdam

De hotelstop heeft geen invloed op de vakantieverhuur-sector. Doordat er minder potentiële hotelbedden kunnen worden verhuurd kan dit een positieve uitwerking hebben op de Airbnb verhuurders. Je kan dus nog steeds 60 dagen per jaar je Amsterdamse woning verhuren.

Wil jij je woning verhuren maar het airbnb management aan ons overlaten? Neem dan contact met ons op.