Hoe begin je een Bed & Breakfast in Amsterdam?

17 Jun 2019

In Amsterdam zijn de regels duidelijk voor vakantieverhuur en Bed & Breakfast. Toch is dit bij een groot deel van de airbnb-hosts niet bekend.Bijna heel Amsterdam is ervan op de hoogte dat de vakantieverhuur termijn is teruggeschroefd van 60 dagen naar 30. Dat je een deel van jouw woning ook mag verhuren als bed & breakfast wordt echter nauwelijks benoemd

Een Bed & Breakfast kun je het gehele jaar runnen

Een groot voordeel hiervan is dat je bij het runnen van een Bed & Breakfast niet bent gelimiteerd aan een maximaal aantal overnachten. Met andere woorden, een Bed & Breakfast kan je het gehele jaar runnen. Wel zijn er een paar regels waar je je aan moet houden. Je mag namelijk niet jouw gehele woning verhuren, maar slechts een deel hiervan. Jij blijft tenslotte de hoofdbewoner van het adres: maximaal veertig procent mag je exploiteren als B&B en de woonruimte mag niet zelfstandig zijn. Het is dus perfect als je een extra kamer over hebt en deze niet in gebruik wordt genomen. Een zolder, serre of tuinhuisje zijn ideale ruimtes om hier jouw Bed & Breakfast op in te richten.

Regels

Bij het runnen van een Bed & Breakfast moet jij je wel registreren bij de gemeente. Verder is het belangrijk een hotelregister bij te houden. 60DAYS  kan je hierover verder informeren en faciliteert naast vakantieverhuur ook Bed & Breakfast. Je kan aan ons het advertentiebeheer uitbesteden, of wij kunnen het volledige pakket voor je verzorgen zodat jij je gasten niet hoeft in te checken. In dat geval verzorgen wij zelfs de eindschoonmaak. Heb je meer vragen over alle regels of diensten check dan deze b&b-pagina of neem contact met ons op.

Heb je interesse om ook een B&B te beginnen?

Contact ons