Jouw droomvakantie voor nog geen 100 euro

09 Feb 2018

Hagelwitte zandstranden, talloze onbewoonde eilandjes en een azuurblauwe zee. Deze pracht bestemming is nog altijd vrij van massatoerisme en dankzij zijn grote oppervlakte en diversiteit is er op ieder gebied iets interessants te ontdekken. We hebben het natuurlijk over Sardinië. Avontuurlijke wandeltochten, bounty eilandjes en heerlijke wijntjes proeven. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn want voor minder dan 100 euro vlieg je al op Olbia, de hoofdstad van Sardinië.

Beter dan de Malediven

Voor een weekje (romantisch) luieren kom je in Sardinië volledig tot rust. De stranden bij de La Maddalena-archipel in het noorden van Sardinië worden ook wel vergeleken met de Malediven. Alleen hier hoef je niet ver voor te vliegen en liggen de kosten voor een accommodatie niet zo torenhoog ten opzichte van de bekendste huwelijksbestemming ter wereld.

Cultuur

Ook is Sardinië voor de cultuurliefhebbers een interessante bestemming want op het eiland zijn zowel Romeinse, Arabische, Portugese als Spaanse invloeden terug te vinden. Tijdens Pasen wordt het religieuze paasfeest, de Settimana Santa gevierd (heilige week), waar traditionele muziek, dans en eten centraal staan.

Vervoer

Wil je het eiland goed verkennen? Dan is het aan te raden om een auto te huren want met het openbaar vervoer is het niet altijd even duidelijk en een auto huren is bovendien voordelig. Wel is het goed om vooraf even te verdiepen in de reviews van de verschillende autoverhuur-bedrijven om een teleurstelling te voorkomen.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan