Maak het verschil met jouw eco-friendly Airbnb-woning

21 Jun 2018

Ga voor een milieuvriendelijke Airbnb-woning

Met z’n allen moeten we iets doen om de verdere vervuiling van het milieu tegen te gaan. De “plastic soep” in de oceaan wordt steeds een groter probleem. En ook jij als Airbnb-verhuurder kan hier een steentje aan bijdragen. Hieronder lees je enkele eenvoudige milieuvriendelijke tips:

Zero waste

  1. Vertel jouw bezoek dat we in Nederland goede kwaliteit en drinkbaar water hebben.  Stel duurzame flessen beschikbaar (bijvoorbeeld “Doppler”) die ze kunnen vullen met water voor onderweg zodat ze geen plastic flesjes hoeven aan te schaffen.

  2. Laat een rugzak achter zodat ze geen plastic zak nodig hebben als ze boodschappen gaan doen of op zoek gaan naar leuke souvenirtjes in de stad.

  3. Adviseer je gasten de stad te verkennen met de fiets en help ze waar ze het beste een fiets kunnen huren. Te voet is natuurlijk ook een uitstekend alternatief.

Duurzaam uit eten

  • Amsterdam heeft enkele duurzame en unieke restaurants, bijvoorbeeld “de Kas”, “Bijvangst” of “Gartine”. Een leuke en bijzondere tip om heerlijk (en) bewust uit eten te gaan.

Eco Smart

  • Overweeg om duurzame producten in huis halen en investeer in je woning. Denk aan een slimme thermostaat zoals een “Nest” of “Toon” en aan verlichting die automatisch aan of uit kan gaan. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar het scheelt ook uiteindelijk behoorlijk in de kosten.

Jij maakt het verschil

Is jouw Airbnb-woning eco-friendy? Vermeld dit dan duidelijk in de beschrijving zodat jij een streepje voor hebt ten opzichte van je buurman.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan