Nieuwsuur interviewt 60DAYS: Vakantieverhuur in Amsterdam

28 May 2016

Vakantieverhuur en de deeleconomie is booming. Dat mag rustig gezegd worden. Dat werd deze week nog maar eens onderstreept tijdens het Start Up Fest in Amsterdam. Zowel Uber als Airbnb gaven acte de présence en vestigden de aandacht op dit fenomeen.

Vakantieverhuur beleid Amsterdam

Afgelopen vrijdag vond in onze hoofdstad ook een bijeenkomst plaats waar de toekomst van vakantieverhuur via bedrijven zoals Airbnb werd besproken. Delegaties uit verschillende steden – waaronder New York, Berlijn, Parijs en ons eigen Amsterdam – deelden informatie met elkaar uit om tot het ultieme beleid te komen. Ook hopen zij gezamenlijk extra druk te kunnen uitoefenen op het verkrijgen tot waardevolle informatie van Airbnb om illegale verhuur te voorkomen.

Nieuwsuur 60DAYS

In dit kader besteedde Nieuwsuur een item aan de toekomst van de sharing economie op het gebied van vakantieverhuur. 60DAYS ging niet onopgemerkt voorbij. Zo was het team van Nieuwsuur benieuwd hoe wij als startup, die de Airbnb Service voor particulieren uit handen neemt, afgaat. Nou.. die kans lieten wij uiteraard niet aan ons voorbij gaan.

Hieronder kun je de uitzending terugzien.