Nu ook aansprakelijkheidsverzekering bij Airbnb

22 Okt 2015

Mocht je twijfelen om je huis tijdelijk te verhuren? Dan is er nu een stimulans om je over de streep te trekken. Vandaag werd bekend gemaakt dat Airbnb verhuurders gaat beschermen tegen mogelijke schadeclaims, en aansprakelijkheidsdekking is dus nu ook het geval.

Extra verzekerd: voor iedere Airbnb verhuurder  

De verhuurder was al gedekt tegen schade in de woning maar dankzij de nieuwe regel wordt de verhuurder ook beschermd voor claims door fysiek letsel tot een bedrag van maximaal één miljoen dollar (omgerekend €883.000). Deze “Host Protection Insurance” (HPI) is niet een optioneel (commercieel) product maar is voor iedereen van toepassing die zijn appartement verhuurt via Airbnb. Met deze extra – en sympathieke – vorm van verzekering laat de marktplaats voor tijdelijk verhuur zien dat zij service erg serieus nemen. De verzekeringsmaatschappij waar het bedrijf mee samenwerkt is Lloyd’s of London. De voorwaarden van de HPI zijn terug te vinden via de Airbnb pagina

Verzekeringen voor tijdelijke verhuur

Hoewel er in het verleden veel kritiek was op tijdelijke verhuur wegens de aansprakelijkheid van de verhuurder, speelden enkele partijen ook slim in op de opkomende deeleconomie. Eind 2014 maakte Nationale-Nederlanden bekend dat hun inboedelverzekering ook van toepassing is bij tijdelijke verhuur of wanneer er sprake is van woningruil.