Picasso, Playa en Patata Bravas

28 Nov 2017

Picasso, Playa en Patata Bravas

Cultuur snuiven, cultuur proeven en genieten van de zon is allemaal mogelijk in het warme Malaga.  Met Sevilla en Granada op steenworp afstand wordt de ena grootste stad van Andalusië vaak onterecht overgeslagen.

Voor de kunstliefhebber

Malaga is dé stad van Picasso. In het historisch stadscentrum is het huis van deze bijzondere artiest gelegen met talloze kunstwerken wat als museum dient. Niet alleen zijn de unieke schilderijen hier tentoongesteld, maar ook – wat maar weinig mensen weten  – zijn sculpturen en keramische werken hier te vinden. Voor de moderne kunstliefhebber is er nog meer te bezoeken in Malaga. Zo is er ook een dependance van het Franse Centre de Pompidou in de nieuwe haven te vinden.

Architectuur

Ook qua architectuur is Malaga wonderschoon met veel moorse invloeden. Het imposante Alcazaba – een romeins fort uit de 8e eeuw – is een bezoekje waard, net zoals de kathedraal en het kasteel die zich allemaal in het centrum – of op loopafstand van het centrum – bevinden.

Altijd warm en lekker

Malaga is het hele jaar een topbestemming als je even behoefte hebt aan het warme klimaat, hoewel het in de zomer misschien zelfs net iets te warm kan zijn. Overdag kan je tot rust komen. Je kan heerlijk wandelen of fietsen over de uitgestrekte boulevard. In de avond eet men vaak pas na 10 uur s’ avonds waardoor het tot in de late uurtjes gezellig blijft, terrasjes en tapas barretjes zijn er in overvloed. Eén van de meest traditionele en leukste tapas tentjes – tenminste als je de drukte aankan – is “Bodega El Pimpi”.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan