Populaire verhuurdata 2018 in Amsterdam

12 Jan 2018

Wanneer kan je jouw Amsterdamse Airbnb-woning het best verhuren? Dat is tijdens de drukste dagen van het jaar, wanneer de vraag het hoogst is om een slaapplekje te bemachtigen in Amsterdam. Hieronder helpen wij je alvast met een overzicht van dagen waar de toerist het meest wordt gezien. En misschien is dat juist voor jou een goede reden om eventjes onze hoofdstad te ontvluchten.

09-02 : 18-02 De week van Valentijn

Valentijnsdag valt dit jaar op een woensdag. Voor veel stelletjes dus een reden om op deze romantische dag de grachten te bezoeken. Kans is groot dat ze het weekend daarvoor of daarna ook in Amsterdam zijn.

30-03 : 02-04  Pasen

Amsterdam wordt vaak gelist als één van de leukste go-to destinations in europa voor een stedentrip. En dat kan uitstekend in 4 dagen. In het paasweekend kunnen we dan ook weer bussen vol met toeristen verwachten.

25-04 : 30-04  Koningsdag

Koningsdag wordt dit jaar op een vrijdag gevierd. Maar de avond daarvoor op Koningsnacht is minstens zo leuk. Vele toeristen zijn hier ook van op de hoogte en willen er graag een paar dagen aan vast plakken.

17-05 : 21-05 Hemelvaart en Pinksteren

Een ander druk bezocht moment is het uitgestrekte weekend tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Dit valt in 2018 in het weekend van 19 en 20 mei.  

28-07 : 05-08 Pride 2018

De LGBT Capital of the World is natuurlijk Amsterdam. Op deze dag wordt dit des te duidelijker. De regenboogkleuren overheersen het straatbeeld. Het feest van iedereen wordt groot gevierd en wordt internationaal ook massaal bezocht.

13-09 : 18-09 International Broadcasting Convention (IBC)

Dit is één van de grootste media-beurzen van Europa. Meer dan 50.000 professionals van binnen en buitenland verzamelen zich in de de Rai. In deze periode is de vraag naar een slaapplek (via Airbnb) altijd zeer groot

18-10 : 22-10 Amsterdam Dance Event 2018 & Amsterdam Marathon

Bigger & Better. Elk jaar wordt het Amsterdam Dance Event overtroffen met dat van een jaar daarvoor. Het grootste elektronische muziekfestival ter wereld vindt ook nog eens plaats tegelijkertijd met de Amsterdamse Marathon dat op zondag de 21e zal plaatsvinden.

24-12 : 05-01 Kerstvakantie

Je kan niet vroeg genoeg zijn om deze data alvast te reserveren voor jouw komende Airbnb gasten. Je kan mooie prijzen vragen voor deze drukbezochte periode. En oud en nieuw is al helemaal interessant om jouw appartement te verhuren.

Dit levert je het meest op

Als Amsterdammer mag je als eigenaar of particuliere huurder jouw eigen woning 60 dagen per jaar verhuren aan toeristen. En door deze aan te bieden in de vakantieperiode of tijdens speciale evenementen is de opbrengst van jouw verhuur het hoogst. En hoe eerder jij je woning te huur aanbiedt, hoe meer je kan vragen.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvenda

Vraag aan