Superhost: de ultieme checklist voor aankomst van de Airbnb-gasten

08 Mrt 2016

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zo ver: de nieuwe gasten zullen dan op de stoep staan met een mooie tijd in Amsterdam voor de boeg. Waar moet jij als Airbnb-host nog aan denken? Doe de check voordat het te laat is.

Check, check, dubbelcheck

Controleer goed of alle lampen werken, alle kopjes nog heel zijn en of de verwarming naar behoren functioneert. Merk je dat er iets niet in orde is? Los het dan snel op voordat de gasten arriveren. Laat ook je huis netjes achter. Een schone douche, keuken en een mooi opgemaakt bed is een must.  Een goed begin is het halve werk. Tip: Check of er voldoende ruimte is in de kledingkast zodat ze hun spullen kunnen ophangen.

Persoonlijke documenten

Je dagboek, belastingformulieren en belangrijke documenten van je nieuwe job wil je niet laten slingeren in je appartement. Berg deze daarom goed op. Verstop ze of berg ze op in de kelder waar niemand bij kan. Het is ook mogelijk om een dienst als spaceboxx in te schakelen waar je tijdelijk je spullen kan opslaan.

Korte instructie

Plaats bij elektronica apparaten een briefje met een korte instructie. Hoe werkt de magnetron, oven of wasmachine? Ook is het een goed idee om enkele huisregels te vermelden. Een paar lokale tips van de hotspots in de buurt wordt ook altijd gewaardeerd.

Nice & Smart

Je Villeroy en Boch bestekset van 300 euro hoef je echt niet per se achter te laten. Ruil deze voor de gasten tijdelijk in voor een Ikea setje. Maar zorg altijd voor een vervanger zodat ze wel iets hebben om mee te eten. Datzelfde geldt voor accessoires in het huis. Een kaal appartement verliest al gauw zijn charme. Bovendien wil je wel de optimale Airbnb-beleving bieden.

Verwelkom de gasten met een kleinigheidje

Een persoonlijke noot met een lekker chocolaatje. Laat blijken dat je om de gasten geeft, dat is reuze belangrijk. Die persoonlijke touch wordt vaak onderschat. Dit is voor veel gasten immers de reden dat ze deze vakantiewoning prefereren boven het boeken van dat hotel bij jou om de hoek. Tip: Zorg ook dat ze bij aankomst een kopje koffie of thee voor zichzelf kunnen zetten.

Buren informeren

Om ergernis te voorkomen raden wij altijd aan je buren in te lichten. Je kan maar beter altijd open kaart spelen. Informeer je buren dan ook en laat weten dat er iemand op de woning komt passen wanneer jij op wereldreis gaat. Laat voor de zekerheid je contactgegevens achter zodat hij of zij eventueel altijd contact met je kan opnemen.