Tijdelijk verhuren? Denk aan de buren

04 Nov 2015

Wie droomt er nou niet van. Op vakantie gaan en toch wat bijverdienen. Zonder dat je hier veel moeite  voor hoeft te doen. Dat kan door je woning tijdelijk te verhuren. Hierbij is het wel handig om rekening te houden met enkele factoren. Één factor hiervan is het contact met de buren. Zorg dat je ze te vriend houd zodat zij dit niet voor je verpesten. Hieronder drie bruikbare tips.

Informeer tijdig

Als je de knoop doorhakt en andere gasten toegang geeft tot jouw vertrouwelijke omgeving dan is het aan te raden jouw buren tijdig te informeren. Niet de hele wijk hoeft hierover ingelicht te worden maar een belletje naar je buurman of buurvrouw is een goed idee. Want hoe zou jij het vinden als je plotseling een vreemdeling in het huis van je buren ziet verschijnen? Op deze manier kun je eenvoudig verwarring en stress voorkomen voor alle betrokken partijen.

Stel de buren gerust

Bij het verhuren van je woning is duidelijkheid essentieel. Stel een aantal huisregels op zodat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. Ook 60DAYS heeft een duidelijk protocol waar de gast zich aan moet houden om overlast te voorkomen en een schoon huishouden te kunnen garanderen. Houdt men zich hier niet aan dan kan een deel van de borgsom worden ingehouden.

Geef je contactgegevens

Ga je op reis? Dan is het verstandig om je contactgegevens door te geven. Mocht er onverhoopt toch wat aan de hand zijn, dan kunnen je buren contact met ons of met jou opnemen.

Met bovenstaande tips heb je de  juiste voorbereidingen getroffen zodat je buurman zich geen zorgen hoeft te maken. Doet hij dat dan toch, dan is hij hier ruim van te voren op de hoogte gebracht en kan hij eventueel zelf een weekendje weg plannen. Het gaat ten slotte om tijdelijk vakantieverhuur. En vergeet niet dat het verhuren van je woning volkomen legaal is. Dit kan tot 60 dagen per jaar. Wil je weten of je jouw woning kan verhuren en wat het gegarandeerd kan opleveren? Neem dan een kijkje op onze site