Toch nog 60 dagen jouw Amsterdamse woning verhuren in 2019? Dit moet je doen.

22 Aug 2018

Iedereen is inmiddels al op de hoogte gebracht dat jij jouw Amsterdamse woning vanaf 2019 nog maar 30 dagen mag verhuren in plaats van de huidige “60days”. Het gemeentebestuur was eerder dit jaar duidelijk en keurde dit voorstel met meerderheid van de stemmen goed. De Airbnb-gasten zouden te veel overlast veroorzaken en de stad zou een mini pretpark aan het worden zijn. Kortom, door alle beren op de weg wordt de vakantieverhuur termijn – naar onze mening  volledig onterecht – met 50 procent gekort. Toch is het nog niet definitief of dit plan wordt doorgezet.

Kom in actie

Zolang er geen tegengeluid komt zal de nieuwe regel vanaf één januari in het nieuwe jaar worden ingeluid. Maar er is dus nog een mogelijkheid om de genomen beslissing tegen te houden. En dat kan door hier bezwaar tegen te maken. Kom dus in actie. Dat kan super eenvoudig door een mail te sturen naar huisvestingsverordening@amsterdam.nl onder vermelding van je naam en adresgegevens. Je kan t/m 28 september bezwaar maken.

Huisvestingsverordening

In het nieuwe jaar zijn er ook andere nieuwe voorgestelde regels die zullen intreden op het gebied van particulier verhuur. Voor een overzicht en meer informatie check dan deze link: https://www.amsterdam.nl/actueel/nieuws/reageren-wijzigingen/ .