Trolltunga Noorwegen: een hiketocht voor op je bucketlist

09 Aug 2017

Een lang weekend weg en iets speciaals op het oog? Dan is een actieve trip naar Noorwegen het helemaal. Bereid je voor op wonderschone natuur en een lange dag hiken met een uitzicht dat maar weinig mensen in het echt zullen meemaken.

Oslo of Bergen

Vlieg op Bergen, wat overigens ook een leuke plek is voor een stedentrip. Vanaf daar rijd je binnen 4 uur tijd naar Odda waar de tocht naar de Trolltunga begint. Het is aan te raden om hier 2 nachten te verblijven. Heb je iets meer tijd? Dan kan je er ook voor kiezen om op de hoofdstad Oslo te vliegen om zo iets meer van het prachtige Noorwegen mee te maken.

Voorbereiding

Om de tocht te volbrengen moet je wel enigszins op conditie zijn want de omstandigheden – vooral de eerste paar uur – zijn intensief. Neem voldoende eten en water mee en ga het avontuur aan op een paar goede wandelschoenen, want om de Trolltunga (trollentong) te bereiken kost je alleen al 5 uur.

Wat je ervoor terug krijgt? Je zal worden beloond met een sprookjesachtige omgeving en de absolute schoonheid ervan kan je alleen maar zelf ervaren.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan