Uitdagende Verre Reizen: Japan

25 Mrt 2016

Ruim van te voren heb je de juiste mensen gevonden die jouw woning voor drie weken zullen huren. Nu jij nog. Waar ga je heen de komende zomer? Trek je stoute schoenen aan en reis af naar het onbekende. Bezoek een verre bestemming die iets minder voor de hand ligt. Geen Curacao, Bali of de Spaanse Costa Brava. Kies Japan.

Japan

Japan is een prachtige bestemming waar je kennis kan maken met een andere cultuur dan we hier in Europa gewend zijn. Er is meer dan Samurai,Sumoworstelen, Sake en Sushi. Voor de mensen van de grote stad zijn Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe absolute aanraders. De subculturen zijn bizar en surreëel. De technologische oplossingen zijn praktischer dan ooit en het openbaar vervoer is zo punctueel waar ze in Nederland iets van kunnen leren. Reizen van stad naar stad doe je met de razendsnelle Shinkansen, ook wel de Bullet Train genoemd. Tip: Om te besparen koop je voordat je naar Japan gaat de JR Pass. Deze pas is speciaal voor toeristen en stukken voordeliger dan dat je ter plekke losse treinkaartjes aanschaft.

Natuur

Naast cultuur is het landschap betoverend. Japan, het uitgestrekte eiland is zowel in het noorden als zuiden een paradijs voor natuurliefhebbers en enthousiaste wandelaars. Ook voor de witte strandvakanties is er genoeg ruimte in het zuiden of op het eiland Okinawa, wat ook bekend staat als het Hawaii van Japan. Tip: wil je je meer verdiepen in het leven in Japan? Ontdek dan het oeuvre van de meest bekende Japanse schrijver Haruki Murakami die geen onderwerp aan zich voorbij laat gaan.

Overstap

Een retourtje Tokyo kan al vanaf 450 euro. Voor een paar euro extra kan je een toffe tussenstop maken en hier een paar dagen verblijven. Check hiervoor sites zoals Skyscanner of Expedia en selecteer de optie “meerdere bestemmingen”. Seoul is zo’n gave bestemming en een hypermoderne stad. Vanaf Seoul is het eenvoudig om een (dag)trip te maken naar de grens met Noord Korea (DMZ). Een andere mooie overstap is Taipei, nog relatief onbekend bij de Westerse toerist. Ook deze stad heeft veel te bieden met een schitterend National Park (Taroko Gorge) binnen handbereik.

Japan al bezocht? Bekijk dan deze pagina met Costa Rica als eindbestemming.