Vakantieverhuur Amsterdam 2016: de beste vakantieverhuurdata

28 Dec 2015

Het maximale eruit halen als jij je appartement in Amsterdam wil verhuren? Dan is de juiste timing essentieel! De optimale vergoeding voor je woning vindt plaats als de vraag naar accommodatie het grootst is: de wet van vraag & aanbod. Maar wanneer is dat precies? Wij zochten de beste vakantieverhuurdata voor je uit.

Timing

Nederland staat bekend als het koude kikkerlandje. Veel toeristen uit het warme zuiden geven daarom de voorkeur om Amsterdam in de lente of zomer op te zoeken. Het gevolg is dat toerisme in de wintermaanden niet zo populair is ten opzichte van de warmere maanden. Vakantieverhuur levert dan vanzelfsprekend minder op. Twijfel je nog of je in februari of in de maand mei mei die gave wereldreis wil gaan maken en wil je je woning beschikbaar stellen voor vakantieverhuur? Dan is het goed om hier rekening mee te houden. Via onze website kun je het verschil berekenen wat je woning in februari, mei of een andere maand oplevert voor de periode dat jouw woning beschikbaar wordt gesteld voor tijdelijke verhuur.

Hoogseizoen

Tijdens het laagseizoen kun je dus rekenen op een minder hoge vergoeding ten opzichte van het hoogseizoen (ookwel het toeristenseizoen genoemd). Deze periode begint medio maart en geldt tot en met eind oktober. Over het algemeen is dit de periode dat het weer het meest aangenaam is, de meeste festivals plaatsvinden en hierin valt ook de zomervakantie waarin de kinderen vrij zijn.

Koningsdag, IBC, ADE, Canal Pride en de Kerstvakantie 2016

Bijzondere momenten wanneer het extra interessant kan zijn om je woning te verhuren is de periode ten tijde van grote events waar vele toeristen op afkomen: bijvoorbeeld de week van Pasen (25 maart) Koningsdag 2016 (27 april), Canal Pride (4 augustus) IBC congress (8 september) of de week waar het Amsterdam Dance Event 2016 (ADE) plaats zal vinden. Dat zal wederom weer in oktober worden gehouden. Uiteraard is de kerstperiode met oud & nieuw 2016/2017 ook een interessant moment om je woning tijdelijk af te staan.

Tip: Voor de optimale vergoeding raden wij je aan ruim van te voren door te geven wanneer je woning beschikbaar is. Want hoe eerder jij je aanmeldt, hoe hoger het aanbod zal zijn.