Waarom hotels minder te bieden hebben dan jouw woning

16 Dec 2015

Vakantieverhuur is hot. En dat is niet zonder reden. Veel toeristen geven de voorkeur om in een appartement te verblijven in plaats van een hotel in Amsterdam. Hieronder de drie belangrijkste redenen waarom hotels minder te bieden hebben dan jouw woning.

1) “Live like a local”

De charme van reizen is het ontdekken. Naast de bekende bezienswaardigheden wil je vooral de hotspots leren kennen waar de local zich ook op zijn gemak voelt. Geen “tourist-trap” maar een gezellig café op de hoek. Of een lokale markt bezoeken waar veel bijzondere spullen te vinden zijn. Huur je een woning van een local? Dan is er meestal direct contact met de eigenaar. Hij kan je voorzien van de beste tips in de regio, daar waar de standaard toerist niet komt. Kiest men voor een hotel, dan worden de bezienswaardigheden toegelicht die ook in de toeristen-boekjes te vinden zijn. Restaurants en café’s worden vaak aangeraden waar het hotel een afspraak mee heeft gemaakt en is eerder gemotiveerd vanuit een commercieel belang dan oprecht advies.

2) Geen logeerfabriek

Via sites zoals Airbnb is het mogelijk de woningen van te voren goed te bestuderen. Ieder appartement is uniek en er is genoeg keuze.  Iets niet naar jouw smaak? Zoek dan gerust verder. Het voordeel van een particuliere woning is dat het veel persoonlijker en (vaak) warmer is ten opzichte van een standaard hotel of hostel. Hier wordt men niet herkend als “kamernummer” maar kennen ze daadwerkelijk je naam. En heb je een vraag over de woning? Stel deze dan gerust aan de “host”. Dit is geen receptioniste die dit als bijbaantje doet. Dit is ten slotte zijn eigen woning. Hij kan je daarom uitstekend informeren omdat hij de woning door en door kent.  Een ander voordeel ten opzichte van een hotel is dat er geen andere gasten door de hal dwalen zodat je veel meer privacy hebt wat voor velen een fijn gevoel geeft.

3) Het gemak van de keuken, gratis wifi en een wasmachine

Een betaalbare hotelkamer in Amsterdam heeft vaak zijn beperkingen. Er is nauwelijks ruimte. Laat staan dat je er je eigen voedsel kunt bereiden. Dat kan echter wel in iemands appartement. Niets is fijner dan de mogelijkheid hebben om te koken met lokale ingrediënten. Kom je terug van een intensieve dag slenteren door de stad? Neem dan wat boodschappen mee en verwen jezelf met een paar heerlijke vino’s. Rood. Óf kies voor wit. Je kan ten slotte gebruik maken van de koelkast. Kom je bezweet thuis? Vaak heb je dan het geluk dat je gratis gebruik kan maken van de wasmachine, iets waar je in een hotel een behoorlijk bedrag voor neertelt. Ook is het gebruikelijk dat je de wifi code krijgt zodat je zorgeloos kunt checken wat er die avond te doen is in de stad.