Zo zorg je voor terugkerend bezoek in jouw Amsterdamse Airbnb-woning

30 Nov 2018

Probeer als Airbnb-host altijd een goede relatie op te bouwen met je gasten. Goed en fijn contact vergroot de kans op een terugkerend bezoek. Misschien geven ze jouw airbnb wel als tip door aan een goede vriend of leidt de review die ze achterlaten tot meer bezoek.

Leer je airbnb-gasten beter kennen.

Het voordeel van airbnb is het persoonlijke aspect. Jij leert de bezoekers kennen en vice versa. Toon oprecht interesse bij de check-in en sla de relevante informatie op zodat je hier in de toekomst op kan inspelen.  Komen de gasten uit de buurt? Of komt het bezoek voor werk of familie vaker naar Amsterdam? Ga hier dan slim mee op.

Lokale suggesties op maat

Vraag naar hun interesses en wat hun plannen zijn zodat jij de beste tips kan meegeven. Jonge musea-fanatici, wijnliefhebbers  of juist op zoek naar de leukste plekjes buiten het centrum. Zorg dat je voor elk profiel een paar unieke tips hebt die niet in de reisgidsen zijn terug te vinden.  

Reviews

Naast het uitnodigen van de belangrijke review achteraf is het goed om vooraf te polsen of alles naar wens was. Probeer de gasten in een later stadium nog een spontaan berichtje te sturen. Misschien een maand nadat ze de Airbnb hebben geboekt, of een bericht tijdens hun verjaardag, met de mededeling dat je ze graag nog een keer hoopt te zien en dat ze altijd welkom zijn.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan