De juiste rit op wereldreis

01 Jun 2017

In tijden van de groeiende deeleconomie is de klassieke taxichauffeur nog steeds een veel geziene gast. Gewenst of ongewenst, ze dringen zich graag aan je op. Ga hier niet direct op in, er zijn vaak betere opties.

De juiste voorbereiding

Ben je op reis dan is het verstandig vooraf te Googlen welke transportdienst je het beste kan nemen. Taxis zijn al gauw duurder ten opzichte van hun lokale concurrenten die via de app zijn te vinden. Informeer vooraf en download voor jouw reis de app in Google Play of in de Apple store.  Hier kan je enorm op besparen en hou je geld over voor andere leuke activiteiten.

Uber

Ben je minimaal met z’n tweeën op pad, dan is de Uber al in veel steden goedkoper ten opzichte van het openbaar vervoer, raar maar waar. Kies je voor de erkende dienst via de app zoals Uber, dan is de kans ook kleiner dat je een veel te hoog bedrag neerlegt voor dat korte ritje.

Uber alternatief

Uber is niet de enige transport service. Sommige bestemmingen hebben weer goedkopere of betere alternatieven zoals GrabTaxi  (Zuid Oost Azië), Lyft (Amerika), Hailo (Engeland), Ola Caps (India), Didi Dache  (China), Bitaksi (Istanbul) of Yandex(Rusland).

De meeste grote steden zijn ook voorzien van een voordelig metro-netwerk. Maar door de komst van de vele nieuwe apps is dat niet persé beter of goedkoper ten opzichte van diensten zoals Uber.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan