3 Spaanse bestemmingen tegen de koude maanden

30 Oct 2015

“Winter is coming”. De warme dagen lijken voorbij en het wordt steeds eerder donker. De kerstvakantie is helaas nog niet in zicht. Even ontsnappen naar het zuiden is een plan van velen. Maar welke bestemming is interessant? Wij helpen je graag een handje en geven drie Spaanse tips om in de wintermaanden te bezoeken.  

Salamamca: vier oud en nieuw op 10 december

Wil je oud en nieuw tweemaal vieren dit jaar? Dat kan! In de schitterende studentenstad Salamanca wordt op 10 december de klok al geluid. Onder het genot van champagne en twaalf druiven wordt het nieuwe jaar gevierd op de Plaza Mayor. Oud en nieuw wordt eerder gevierd omdat in de kerstvakantie de meeste studenten de stad verlaten om kerst bij hun familie te vieren. De Spaanse stad, ook wel bekend als klein Rome, is ideaal voor een lang weekend weg. Bovendien is het een relatief goedkope stad om in te leven. Vlieg op Madrid en binnen een paar uur met de bus ben je in Salamanca.

Andalusie voor een cultureel avontuur

Andalusie is één van de culturele sensaties van Zuid Europa, geroemd om zijn Moorse invloeden met de Alhambra in Granada als hoogtepunt. De stad Sevilla heeft met het Alcazar paleis en de schitterende kathedraal minstens net zo veel te bieden. Ook is de streek zeer sfeervol met talloze (tapas) barretjes die tot laat open zijn. Liever kreeft en kaviaar?  Reis dan naar Marbella en bezoek Puerto Banuz waar de “rich & famous” zich bevinden. Vlieg op Malaga voor de beste deal.  Tip: huur een auto. De wegen zijn goed begaanbaar. Een goede en goedkope site om een auto te huren is pepecar.  

Canarische eilanden.

Toch nog voor de drukke kerstperiode er tussenuit knijpen om te genieten van de zon? De Canarische eilanden staan bekend om zijn heerlijke klimaat . Een ideale plek om te overwinteren. Het is uiteraard ook goed om een weekje één van deze zonnige eilanden te bezoeken. Het maakt niet uit of je kiest voor het surfparadijs Fuerteventura, Lanzarote wat bekend staat om zijn schitterende vulkanische landschappen of het wandel-eiland La Palma  Ze hebben allemaal wat moois te bieden. Tenerife en Gran Canaria zijn zeer kindvriendelijk, maar tegelijk ook heel toeristisch. Tip: Ltur heeft vaak interessante last minutes.

Niet gespaard? Toch op vakantie

Zie jij een Spaans avontuur  in de wintermaanden wel zitten maar heb je niet gespaard? Geen probleem. Via 60DAYS kan je met je woning je vakantie eenvoudig terugverdienen en krijg je vooraf uitbetaald. Bekijk hier welk mooi bedrag jij kan verdienen voor de periode dat je op reis gaat.