6 tips waar de meeste Airbnb gasten op letten

28 Aug 2016

Heb jij een duidelijk Airbnb profiel? Om jouw Amsterdamse vakantiewoning in het zonnetje te zetten moet je je verplaatsen in de gast die regelmatig Airbnb afstruint om zijn volgende vakantie te plannen. 

Profielfoto

Een goede profielfoto komt professioneel over en staat gelijk aan een positieve eerste indruk. Jouw profielfoto wordt altijd direct getoond bij de woning. De bezoeker wilt het liefst een gezicht bij het profiel kunnen plaatsen, dit wekt meer vertrouwen.  

Duidelijke foto’s van de woning

Foto’s van je appartement zijn je visitekaartje. Zorg dus voor de juiste sfeer en maak je appartement uitnodigend om te bezoeken. Toon zoveel mogelijk relevante foto’s van de woning in horizontaal formaat. Leg ook de badkamer en keuken vast die de potentiële bezoeker graag van te voren wilt zien. En houd de vieze handdoek of theedoek altijd uit zicht.

Een actief Airbnb profiel is een goed profiel

Update maandelijks je Airbnb profiel. Zie het als je eigen website die je continue wilt aanvullen of verbeteren. Staat het Amsterdam Dance Event of IDFA voor de deur? Ga hier dan slim mee om door dit aan te halen. Inactieve profielen komen vanzelfsprekend minder goed naar voren in de zoekresultaten.

Ze gaan op zoek naar de slechte reviews.

Bij Yelp, Iens, Booking.com en TripAdvisor zijn de reviews van levensbelang. Dit geldt ook voor Airbnb. Is er geen goede overall rating, dan kan je het al snel schudden. Een slechte review is niet direct een ramp. Zolang je er maar adequaat en professioneel mee omgaat. Snel reageren dus.

Ze kijken naar je interesses

Lang niet iedereen vult de sectie interesses bij het Airbnb-profiel in. Dit wordt vaak vergeten en onderschat.  Het persoonlijke aspect maakt de vakantie verhuur site juist zo uniek en interesses spelen hierin een cruciale rol. Anders zouden ze ook voor een hotel kunnen kiezen .

Ze checken de details

Er zijn genoeg voorbeelden van de kleine lettertjes met de bekende verborgen kosten. Ons advies: doe dat niet. Wees duidelijk transparant en eerlijk wat ze te wachten staat. En zijn er bepaalde “strenge” regels waar de gast aan moet voldoen? Wijs hier dan direct op zodat ze niet voor een verrassing komen te staan.  

Wil jij  je woning tijdelijk verhuren maar heb je niet genoeg tijd voor het Airbnb beheer ? Wij nemen het graag voor je uit handen en bieden de beste Airbnb service die je maar kunt bedenken.