Exotische stedentrip: Trek naar het Taiwanese Taipei

04 Sep 2016

Bangkok, Singapore en Kuala Lumpur zijn de bekende hubs om over te stappen. En zeker de moeite waard om te bezoeken. Vaak wordt er maar weinig aandacht besteed aan een minstens zo gave bestemming: namelijk het Taiwanese Taipei. Taiwan staat bekend om zijn stroeve relatie met China en om de vele tempels dat het land rijk is. Maar er is nog veel meer te behappen in de stad van bijna 3 miljoen inwoners. Hieronder enkele hoogtepunten.

Taipei 101 

Met 101 verdiepingen en 508 meter hoog is dit het hoogste gebouw van Taiwan, tot 2008 was dit zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Niet te missen dus. Voor 14 euro bereik je de top en heb je op een heldere dag een indrukwekkend uitzicht van Taipei.

Addiction Aquatic Development

Wie een visliefhebber is kan maar beter de volgende tip goed onthouden: the Addiction Aquatic Development. Dit wordt ook gezien als dé vismarkt van Taiwan. Dacht je dat je alle vis-soorten van de wereld al eens hebt geproefd? Dan kom je er hier achter dat dit niet het geval is. Dit is een enorme hotspot onder de bevolking en goed betaalbaar. Ga je in het weekend? Houd er dan wel rekening mee dat er behoorlijke wachttijden zijn. Als het even kan is het dus aan te raden om doordeweeks te gaan.

Shilin Night Market

Je wilt meer dan vis? Dat kan op de Shilin Night Market. Hier heb je ruim de keus. Het is één van de grootste foodmarkten van de stad. Meer dan 500 kleine eetgelegenheden zijn hier te vinden. Een bekend lokaal gerecht is Stinky Tofu. Dit gerecht moet je zeker geprobeerd hebben.

Alchemy: Geheime Cocktailbar

Amsterdam is niet de enige plek met verscholen cocktailbars. Taipei kan er ook wat van. Verstopt achter een boekenkast is Bar Alchemy met de lekkerste Gins van Taipei. Ga eventjes terug in de tijd. De bar is namelijk ingericht in de stijl van de jaren ‘30 tijdens de drooglegging. Vertel de ober in wat voor stemming je bent en je zal zeker niet teleurgesteld worden. Ow. En die andere geheime cocktailbar? Die moet je maar zelf ontdekken.

Club Omni: Ga uit je dak met Pokémon

Nee. Dit heeft niets te maken met de Pokémon Go Hype. We hebben het nu over Club Omni. Een mooie discotheek waar veel bekende DJ’s hun sporen hebben achtergelaten. Toch is het vooral de setting die het deze club zo idioot en leuk maakt. Zo is Pikachu onderdeel van het personeel en blaast er regelmatig stoom uit zijn mond. En bij het hoogtepunt van de avond komen er lasers uit zijn ogen. Ook dat is Taipei.