Populaire Airbnb verhuurdata 2017 in Amsterdam

03 Jan 2017

Het nieuwe jaar is aangebroken. Tijdens de jaarwisseling maakte maar liefst twee miljoen bezoekers gebruik van Airbnb. Een nieuw record voor de vakantieverhuursite. 2017 zal ongetwijfeld een jaar worden met alleen maar nog meer Airbnb-gasten ten opzichte van 2016.

Dit is een uitstekend moment om de belangrijkste Airbnb verhuurdata in 2017 onder de loep te nemen wanneer je jouw woning het beste kan verhuren voor de optimale vergoeding.


14 februari: Valentijnsdag
Amsterdam heeft enorm veel te bieden voor een romantisch weekendje, en een wandeling over de grachten hoort daar zeker bij.

14-17 April paasweekend
Goede vrijdag valt dit jaar op 14 april. Twee dagen later is het pasen. Tijdens het paasweekend is het altijd gegarandeerd een stuk drukker in de stad. Een goede reden om er zelf op uit te trekken en je woning tijdelijk af te staan.

27 April : Koningsdag
Koningsdag is bij uitstek dé feestdag van het jaar waar je het meeste kan verdienen aan jouw vakantiewoning. Het is één van de bekendste evenementen waar Nederland om bekend staat en wat vele toeristen op hun bucketlist hebben geschreven.

5 mei: bevrijdingsdag  
Op deze feestdag wordt de vrijheid groots gevierd. In Nederland zijn er veel festiviteiten en dat geldt vanzelfsprekend ook voor de hoofdstad. Het Westerpark wordt omgetoverd in een groot festivalterrein met vele leuke stands en stages.

25 mei – 4 juni Hemelvaartsdag en Pinksteren
We staan nou eenmaal niet op de kaart als meest tropische bestemming van Europa. Daarom mijden vele Airbnb-gasten de koudere maanden en zoeken het iets warmer op in de lente of de zomer. Met hemelvaartsdag en pinksteren zijn vele bezoekers toch al vrij en komt het hun dus goed uit om Amsterdam te bezoeken om wat extra zonuurtjes mee te pakken.  

31 Juli – 6 Augustus: Pride
Amsterdams trots is de vriendelijke houding ten aanzien van de LGBT gemeenschap.  Iedereen is welkom tijdens de Pride (voorheen Gay Pride) waar respect en vrijheid de kernwaarden zijn. Het is een feest voor iedereen.

14-19 September : International Broadcasting Convention (IBC)
Dit is één van de grootste media-beurzen van Europa. Meer dan 50.000 professionals van binnen en buitenland verzamelen zich in de de Rai. In deze periode is de vraag naar een slaapplek (via Airbnb) altijd zeer groot.

Oktober 2017 Amsterdam Dance Event (ADE)
Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft inmiddels geen introductie meer nodig. Ieder jaar staat de muziekindustrie op het gebied van elektronische muziek weer even centraal in onze hoofdstad. Alle bekende dj’s draaien deze week in de vele Amsterdamse clubs en trekken duizenden danceliefhebbers aan om lekker los te gaan.

15 oktober : TCS Amsterdam marathon
Men moet er vroeg bij zijn om een startbewijs te bemachtigen.  De Amsterdamse Marathon is een trekpleister voor vele buitenlandse sportievelingen. En wat is er nou mooier om het event te combineren met een stedentrip?

November: IDFA festival
In november komen alle documentaire-liefhebbers aan hun trekken tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Dit documentaire-festival staat garant voor de beste producties en biedt vele internationale premières.

De kerstdagen en Oud & Nieuw
Tijdens de kerstdagen is er in Amsterdam altijd veel te doen. Het Amsterdam Light Festival begint rond deze tijd en er is boordevol aan entertainment voor iedereen. Zo kan je schaatsen op het museumplein of zijn er kerstmarkten te bewonderen in verschillende delen van de stad. Kerst en Oud & Nieuw in Amsterdam is altijd speciaal. Het vinden van een betaalbaar hotel in deze periode is bijna onmogelijk. Maak jij het de gasten iets draagbaarder door jouw woning tijdelijk aan te bieden?


Uitbesteden
. Besteed de vakantieverhuur aan ons uit en ontvang vooraf een gegarandeerd bedrag. Hoe eerder je de beschikbaarheid doorgeeft, hoe hoger de vergoeding. Vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Bereken nu je woningwaarde

BEREKEN