Vakantiebestemming Costa Rica: Pura Vida

17 Nov 2015

Elke maand wordt een vakantiebestemming uitgekozen waar je met gemak vier weken kunt rondreizen.  Deze maand bespreken we enkele hoogtepunten in Costa Rica, het land van het pure leven waar de luiaard ontspant, de habitat van de gifgroene kikkers en het land wat bekend staat om zijn eco-vriendelijke karakter. Het welvarende Costa Rica is toegankelijk en kan als veilig worden beschouwd, in tegenstelling  tot de landen waar het aan grenst. Omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is zijn de locals bovendien bijzonder hartelijk.

Puur natuur

Costa Rica is het groene paradijs. Voor het ultieme avontuur ga je naar het Corcovado National Park. Het afgelegen ruige oerwoud is een plek om nooit meer te vergeten.Het is een plek waar de jaguar en de panter zich huisvesten en een plek met wonderschone watervallen. Het park heeft diverse rangerstations waar je de nacht kan doorbrengen. De reis er naartoe is alleen al de moeite waard. Om er te komen vaar je eerst met de boot naar Drake Bay door één van de grootste mangrovengebieden ter wereld. Met een beetje geluk spot je wat krokodillen terwijl er indrukwekkende en kleurrijke vogels over je heen fladderen. Vanuit Drake Bay – wat tevens ook een populaire duik-bestemming is – vaar je vervolgens naar één van de rangerstations. Een ontmoeting met een dolfijn of walvis is eerder regel dan uitzondering. En dan moet het avontuur nog gaan beginnen. Let er wel op dat je alles ruim van te voren regelt want een permit is noodzakelijk. Ook is een gids een voorwaarde om het park te bezoeken, wat overigens geen overbodige luxe is. Als je echter weinig tijd hebt en zoveel mogelijk wilt zien dan kun je een bezoek brengen aan Manuel Antonio, een National Park met veel wildlife in een relatief kleine omgeving. Dit park is wel enorm toeristisch.

Bob Marley Style

Aan de andere kant van Costa Rica is de Caribische kust. Hier heerst een ongedwongen vibe waar Bob Marley jaloers op zou worden. Één van de leuke spots is Puerto Viejo dat tegen de Panamese grens aan ligt. In Puerto Viejo geldt er maar één regel: niets moet en alles mag. Er zijn talloze gezellige barretjes en restaurants te vinden en iedere avond is er wel iets te doen. En wil je meer actie dan alleen maar luieren? Dan zit je hier ook goed want er zijn er volop mogelijkheden om te mountainbiken, hiken in het Cahuita National Park, snorkelen, kajakken of golfsurfen. Heb je genoeg tijd over? Overweeg dan om de Panamese bounty stranden van Bocas del Toro te bezoeken. Ook zeker de moeite waard.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden wat je in Costa Rica kunt beleven. Het land heeft zoveel meer moois te bieden zoals de Osa Peninsula, Monteverde en de Arenal Vulkaan.

Niet gespaard, toch op vakantie? Laat je woning het geld verdienen en krijg vooraf uitbetaald!