Leesvoer om achter te laten voor je Airbnb gasten.

13 Mei 2016

Veel reizigers smullen ervan om interessante en bruikbare literatuur aan te treffen in de woning waar ze de komende dagen bivakkeren. Welke boeken kun je het beste achter laten die de gast kan waarderen?

Het kookboek

De keuken is – naast de slaapkamer – één van de meest gebruikte ruimtes in een vakantiewoning. Een boek met lokale recepten doet wonderen en kan de gast culinair inspireren: baggage wat hem misschien wel de rest van zijn leven zal bijblijven. Maak eventueel nuttige notities in het kookboek (doe dit wel in het engels) en vertel de gast waar hij zijn inkopen kan doen. Een restaurantgids met daarin de populairste restaurants in de stad is ook zeker aan te raden.

Het gezicht van Amsterdam

Of je naar de boekenafdeling van de Bijenkorf, boekhandel Dolfijn, de Slegte of the American Bookstore gaat, je loopt er geheid tegenaan: boeken met afbeeldingen over Amsterdam. Weinig tekst en veel mooie plaatjes. Voor een paar euro kan je al eigenaar worden. Dit is een leuk extraatje wat je kan bieden aan de bezoeker. Niet als cadeau, maar gewoon om in te bladeren. Leg het op de eettafel en het boek wordt gegarandeerd opengeslagen en bewonderd.

Andere tips om achter te laten

Een magazine van National Geographic met bijzondere reisbestemmingen is universeel en tijdloos. Daar kan je elke Airbnb-bezoeker een plezier mee doen. Een ander idee is om enkele (oude) ruilboeken ter beschikking te stellen. Wie weet krijg je daar wel een pareltje voor terug. Het is goed om hierbij te vermelden welke boeken wel en niet geschikt zijn om te ruilen om miscommunicatie te voorkomen.