Veelgestelde vragen

Aanmelden & Betalingen

Ik wil mijn woning graag aanmelden. Hoe doe ik dat?

Leuk! Op de home pagina vind je onze bereken tool waarmee je een inschatting kan maken van jouw verhuuropbrengst. Wanneer je jouw gegevens volledig invult en naar ons doorstuurt ontvang je binnen één werkdag een voorstel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat kost de service van 60DAYS?

Voor onze service rekenen we 20% (24,2% incl. BTW) van de nachtprijs.
Wanneer je zelf niet beschikt over foto’s van de woning dan kan er gebruik worden gemaakt van een professionele fotograaf. De kosten hiervoor zijn €70 exclusief 21% btw.

Wanneer word ik uitbetaald?

Één keer per maand. Wanneer jouw verhuurperiode de 5e werkdag van de nieuwe maand overschrijdt kan het dus betekenen dat je tussentijds al een gedeelte van je huurvergoeding ontvangt, dat is best fijn vinden wij.

Moet ik toeristenbelasting afdragen?

Je hoeft zelf geen toeristenbelasting af te dragen. Airbnb maakt deze bij iedere boeking over aan de gemeente Amsterdam.

Algemeen

Hoe wordt de nachtprijs van mijn woning bepaald?

Allereerst is de aanlooptijd van belang. Hoe meer tijd wij hebben om je woning te promoten hoe meer jij kan verdienen. Daarnaast is er een verschil of de woning geschikt is voor twee of vier personen en of de woning beschikbaar is tijdens het hoog of laagseizoen.

Kan 60DAYS zorgen voor beddengoed en handdoeken?

Dit is standaard inbegrepen in onze dienstverlening! We zorgen voor schoon linnen van hotelkwaliteit.

Hoeveel sleutels heeft 60DAYS van mij nodig?

Wij hebben drie set sleutels nodig. Het is belangrijk dat alle sleutels getest zijn voordat je ze aan ons overhandigd. 

Wat voor gasten verblijven er in mijn woning?

Fijne huurders, dat is voor ons een must. Daarom screenen wij alle potentiële gasten, en zijn we selectief in wie we verwelkomen. Heb je zelf wensen? Dan stellen we samen met jou een gewenst profiel op.

In welke staat moet ik mijn woning opleveren voor vertrek?

Schoon en opgeruimd zodat het gereed is voor de eerste gasten. De eerste reviews zijn erg belangrijk voor een succesvolle verhuur.

Is mijn woning weer schoon als ik terugkom?

Absoluut. Je komt weer thuis in een heerlijk fris en schoon huis.

Kan ik mijn woning ook minder dan 30 dagen verhuren bij 60DAYS?

Ja zeker! We hanteren een minimale verhuurperiode van 3 aaneengesloten nachten.

Veiligheid & Regelgeving

Is de verhuur juridisch toegestaan?

Jazeker. Van de gemeente Amsterdam mag je je huis tot 30 dagen per jaar legaal verhuren. Het is wel van belang te voldoen aan alle voorwaarden vanuit de gemeente.

Wat doen jullie als er een voorziening stukgaat?

Problemen met bijvoorbeeld de ketel, airco of internet lossen we het liefste op met jouw huidige dienstverlener. We hebben ook een eigen technische dienst, dus alles kan altijd snel verholpen worden.

Wat doe ik met mijn persoonlijke spullen?

Het is altijd verstandig om waardevolle spullen waar je aan gehecht bent op te bergen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een extra kamer die op slot kan of breng deze onder bij je familie of vrienden.

Ben ik verzekerd?

Je bent verzekerd voor diefstal, vandalisme en aansprakelijkheid via Airbnb tot een bedrag van 800.000. Zaken als kunst, contant geld, cosmetica of huisdieren vallen buiten deze verzekering. Daarnaast kan je inboedel- opstal- en aansprakelijkheidsverzekering doorlopen tijdens de verhuurperiode maar informeer hier altijd naar bij je verzekering.

Moet ik mijn buren inlichten?

Als er een VVE aanwezig is dienen zij op de hoogte te zijn van je plannen. Het is sowieso handig je buren te informeren dat er tijdelijk gasten in jouw woning verblijven. Wij zijn ook graag tijdens je afwezigheid het aanspreekpunt voor de buren.

Mag ik mijn huurwoning verhuren via 60DAYS?

Als er toestemming is van de verhuurder dan is het geen enkel probleem.

Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op