Muzikale wegwijzer voor jouw Airbnb-gasten in Amsterdam

20 Jul 2016

Zijn jouw Airbnb-gasten echte muziek-liefhebbers? Lees dan deze muzikale wegwijzer goed door. Muziek en Amsterdam gaan samen hand in hand. De hoofdstad heeft waanzinnig veel te bieden en een goed deuntje is hier dan ook voor iedereen weggelegd.

De Paradiso

De ware Hollandse poptempel ligt in het centrum van Amsterdam, de Paradiso. Deze voormalige kerk heeft een bomvolle muziekagenda waarbij elke muziekfan zijn vingers kan aflikken. Is muziek je ding!? Bezoek dan zeker een concert in deze prachtige concertzaal. Of het nu gaat om een potje stevige rock of die tengere zangeres met melancholische liedjes. Het is er allemaal. Ook is hier voldoende aanbod voor een goed avondje stappen. Maar wat voor muziek er ook te horen is, de sfeer is er betoverend.

Muziek bij mooi weer: Openluchttheater en Festivals

Een aangename temperatuur, het blijft tot laat licht en de zon schijnt volop. Zonde om binnen te zitten. Stuur de buitenlandse gasten erop uit. Iedere week is er in het openluchttheater in het Vondelpark live-muziek met vaak grote artiesten. En het is ook nog eens gratis.  Liever zin om te bewegen op heerlijk beats? Amsterdam is de stad waar de internationale dancescene het best vertegenwoordigd is. Dat wordt extra benadrukt met de vele dance-festivals die er iedere week plaatsvinden. Bekijk hier een overzicht van de leukste evenementen.

Klassieke muziek in het Concertgebouw

Het concertgebouw is één van de meest exclusieve concertzalen ter wereld. Het aanschouwen van de zaal is alleen al de moeite waard. Is jouw Airbnb-gast geinteresseerd in het bijwonen van een concert? Waarschuw hem of haar om tijdig kaartjes te reserveren want vaak zijn ze ruim van te voren al uitverkocht. Te laat? Adviseer dan ticketswap waar op het laatste moment vaak nog tweedehands kaarten beschikbaar zijn. Voor klassieke muziek is het grachtenfestival ook zeer de moeite waard. Dit festival vindt plaats van 12 tot 21 augustus.

Op muzikaal ontdekkingsreis in het Tropenmuseum

Tijdens een stedentrip is het leuk om ergens iets van op te steken. Iets meekrijgen waar jij je ook voor interesseert, een gave tentoonstelling bijvoorbeeld. Tot eind oktober is er in het Tropenmuseum zo’n tentoonstelling dat geheel in het teken staat van muziek, met de nadruk op rythm and blues.