Airbnb proof: De optimale informatie-voorziening in jouw vakantiewoning.

15 Feb 2016

De klant is koning. Dit staat centraal bij de meeste bedrijven. Vanuit dit perspectief kun je ook de gasten benaderen die tijdelijk jouw appartement in Amsterdam huren. Of het een Bed & Breakfast is, een Airbnb-woning of appartement via Wimdu, een goede service krijgen wenst iedereen. Daarom is goede informatie-voorziening essentieel.

Eenvoudige instructies

Ieder huis heeft z’n eigen gebruikershandleiding. Dat geldt ook voor de verschillende items in jouw woning. Uiteraard hoop je dat er geen spullen kapot gaan tijdens het verblijf. Sommige verhuurders verbieden daarom de gast gebruik te laten maken van de wasmachine of magnetron. Het is een veel beter idee om korte “how-to” instructies erbij te vermelden. Op die manier voorkom je dat het product verkeerd wordt gebruikt en kan de gast alsnog volop genieten van de voorzieningen die in je huis aanwezig zijn. Een win-win situatie.

Huisregels

Politie-agentje wil je liever niet spelen. Toch is het wel handig om duidelijke regels op te stellen wat wél en niet gewenst is. Zo kan iedereen rekening met elkaar houden. Niet roken in huis, geen feestjes geven in het appartement en het verbieden van huisdieren zijn enkele voorbeelden van de huisregels. Tip: Vermeld de belangrijkste regels op een papiertje en plak deze op de deur zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Wifi Wachtwoord

Laat een briefje achter met de netwerknaam en het Wifi- wachtwoord zodat men gratis gebruik kan maken van internet. Een appartement zonder wifi verbinding is niet meer van deze tijd. Tip: het is niet handig een persoonlijk wachtwoord in gebruik te nemen. Stel daarom een algemeen wachtwoord in en verander deze met regelmaat.

Contactinformatie

Naast de vermelding van je wifi gegevens is het belangrijk om jouw eigen contactgegevens achter te laten: een telefoonnummer en het email-adres waar je op te bereiken bent. Handig als de gast vragen heeft over zijn verblijf. Informeer de gasten ook welk nummer hij kan bellen bij spoedgevallen (112).

De lokale hotspots

Om dat extra beetje service te kunnen aanbieden kun je de leukste hotspots in de omgeving aanraden : die goede pizzabakker tegenover je huis of de beste “Chinees” van Amsterdam die bij je om de hoek te vinden is. Vermeld deze “secret hotspots” niet enkel op jouw Airbnb pagina maar informeer de gasten hierover op een a4’tje. Hier kunnen ze dan eventueel ook zelf notities op maken. Altijd handig om mee te nemen.