Amsterdams afvalbeleid en Airbnb-toeristen

29 Jun 2017

“Airbnb-toeristen maken er een zooitje van”, is de mening van enkele tegenstanders van het vakantieverhuur beleid in Amsterdam. Dat is uiteraard een nonsense argument wat niet met harde cijfers kan worden aangetoond. Airbnb-toeristen leveren juist een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van de stad en het levert de gemeente een behoorlijk zakcentje op.

Informeer de Airbnb-bezoeker

Een veel gehoorde ergernis is dat ze de stad vervuilen. Vanzelfsprekend moeten Airbnb bezoekers ook hun afval kwijt. Het is de verantwoordelijkheid van de host om de gasten hierover te informeren. Je kan ze dus maar beter goed informeren om te voorkomen dat ze de vuilniszakken in het portiek achterlaten wat voor veel ergernis en klachten kan zorgen bij jouw buren.

Afvalbeleid Amsterdam

Het afvalbeleid in Amsterdam verschilt per wijk. Zo zijn er op verschillende locaties containers te vinden, maar deze ontbreken weer in het centrum van de stad waar op meerdere dagdelen van de week het vuilnis wordt opgehaald.

Tips schoon Amsterdam

Deel de google maps locatie waar de container te vinden is en maak hier desnoods een foto van zodat dit nog duidelijker wordt. Woon je in het centrum? Plak dan een korte instructie op de deur wanneer ze het afval buiten kunnen zetten en op welke plek. Heb je een balkon? Dan kan je uiteraard ook aangeven dat ze het afval in een gesloten vuilniszak hier kunnen achterlaten zodat ze zich hier geen zorgen over hoeven te maken.

Airbnb uitbesteden? Informeer je nu vrijblijvend

Vraag aan