Dierentoerisme in Amsterdam: organiseer een Airbnb-ervaring

16 Okt 2019

In 2016 had Airbnb het platform Airbnb Experiences in het leven geroepen om een speciale doelgroep aan te spreken. Hierbij kan je als host unieke of actieve activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een een Sup-tocht door de Amsterdamse grachten, een surfmiddag in Wijk aan Zee of Scheveningen, of misschien wel een kleinschalige kroegentocht door de Jordaan. Heb je een paar mountainbikes in je schuur staan? Dan kan je hier zelfs een tour mee organiseren.  

Nieuw: Airbnb Animals

Sinds oktober heeft Airbnb het platform uitgebreid met Airbnb Animals waarbij het welzijn van de dieren voorop komt te staan. De nieuwe vorm van dierentoerisme moet voldoen aan de richtlijnen van de World Animal Protection. Geen olifanten in een circus maar eerder een tocht om dieren in het wild te spotten. Ooit van de “Urban Jungle gehoord”? In Amsterdam zijn er genoeg wilde dieren die je kan tegenkomen. Inspiratie nodig? Check dan de Wilde Stad en ontdek de vos, de torenvalk en kreeft in (het centrum) van de hoofdstad. Maar je kan het natuurlijk ook verder weg organiseren, bijvoorbeeld een dagje naar de Oostvaardersplassen of de Veluwe.

Airbnb host zonder slaapplek

Bij het organiseren van een activiteit op Airbnb-ervaringen – anders dan de naam doet vermoeden – ben je als host niet verplicht om een slaapplaats aan te bieden.Het is extra interessant als je al Airbnb-gasten over de vloer hebt maar het is dus voor iedereen. Je hoeft alleen een account aan te maken en het avontuur kan beginnen. 

Heb je interesse om je woning te verhuren of heb je een vraag?

Contact ons